Afla daca ai nevoie de o casa sau de un apartament

Ai stat mult timp in chirie, dar acum este timpul sa te asezi la casa ta. Insa nu esti 100% sigur care ar fi alegerea potrivita pentru tine si nu stii daca ai nevoie de casa sau de un apartament. Avand in vedere ca achizitionarea oricarei dintre acestea doua necesita o investitie serioasa, trebuie sa iti faci o idee despre cum va fi viata ta peste 5-10 ani. De asemenea, pentru o decizie cat mai obiectiva ai posibilitatea sa consulti cele mai bune agentii imobiliare din Ploiesti si sa te sfatuiesti cu cativa profesionisti in domeniul imobiliarelor.

In articolul de azi am ales sa iti prezentam cateva informatii pro si contra atat pentru achizitionarea unui apartament, cat si pentru achizitionarea unei case.

1. Afla daca ai nevoie sa iti achizitionezi o casa

In ceea ce priveste mutatul la casa, sunt doua categorii de persoane. Sunt persoane care nu isi doresc sa fie nevoiti sa faca treburi in jurul casei si sa aiba grija de animale. Si sunt persoane care nu isi pot imagina viata inchisi intr-un apartament, fara spatiu verde, fara o mica gradina sau un animal de companie. In cazul acestor persoane achizitionarea unei case este cea mai buna alegere.

Sunt insa si alti factori care influenteaza decizia de a te muta sau nu intr-o casa. Sunt multe persoane care se gandesc la faptul ca isi doresc 2-3 copii. Isi doresc ca acestia sa aiba suficient spatiu pentru a se dezvolta frumos si pentru a invata cat mai multe lucruri. Mutatul la casa include de asemenea si o curte sau o gradina spatioasa, in care cei mici se pot juca, unde ai posibilitatea sa instalezi un loc de joaca si unde acestia isi pot petrece timpul in aer liber.

Cand discutam insa despre o astfel de casa, cu mult spatiu verde, gradina si ferita de poluarea orasului, intervine o mica problema. De cele mai multe ori aceste case nu sunt nici macar aproape de centrul orasului, sunt departe de scoli, gradinitie, magazine, spitale, etc. Ceea ce poate ingreuna desfasurarea activitatilor de zi cu zi si te obiga sa iti achizitionezi si o masina.

2. Afla daca ai nevoie sa iti achizitionezi un apartament

Cand vine insa vorba despre apartamente, aceste pot fi impartite pe mai multe categorii. Ai posibilitatea sa alegi apartamente mari, cu 3-4 sau chiar 5 camere, sau sa alegi apartamente mai mici cu 2-3 camere. Alegera marimii si numarului de camere trebuie facuta in functe de planurile de viitor pe care le ai. Stim cu totii cat este de greu sa inghesui 5 persoane intr-un apartament cu 2 camere.

Spatiul util al unui apartament nu este o problema atat de mare mai ales daca il alegi corect de la inceput. Problema in ceea ce priveste apartamentele apare in momentul in care iti doresti sa ai mai mult spatiu verde sau un teren de joaca pentru cei mici. Cand alegi sa iti achizitionezi un apartament trebuie sa te gandesti la acest lucru si trebuie sa fii constient de faptul ca spatiul verde va lipsi cu desavarsire.

Un avantaj insa pe care il au apartamentele este faptul ca acestea pot fi pozitionate chiar in centru. Este mult mai usor sa achizitionezi un apartament intr-o zona in care ai acces usor si rapid la scoli, spitale si supermarket-uri, decat o casa.

Pentru o alegere cat mai obiectiva alege sa te consulti cu cele mai bune agentii imobiliare din Ploiesti si accepta sfaturile specialistilor. Alege si achizitioneaza locuinta dorita din portofoliul acestora.

1 Comment on "Afla daca ai nevoie de o casa sau de un apartament"

  1. Stiu deja, ca vad acum care sunt minusurile apartamentului :))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord