Carti de la Corint

De mult timp am tot amanat acest articol, cu cartile primite de la Editura Corint Junior cea care ne-a fost sponsor la evenimentul de bloggerite de la Galati. In ultima vreme cred ca ati vazut numai articole de la acest eveniment, dar aceasta a fost datoria noastra sa va aratam ce am primit.

Cele trei carti pe care le-am primit sunt urmatoarele : ”Inimă cu cheiță” scrisa de Peter Bunzl, ”Diamantul Lunii Sangerii” scrisa de Peter Bunzl, si ”Povestea norocoasei Ruth” scrisa de Ruth Behar .

Cartea – Povestea norocoasei Ruth

Ruthie Mizrahi este supranumită Domnisoara Șotron, Regina din Queens, atatt de buna este la acest joc pentru fete. Familia sa e refugiată de puțin timp din Cuba, iar Ruthie are de învățat multe despre limba, obiceiurile și cultura noii sale patrii, America. Un accident de automobile schimbă totul. Prizonieră într-un corset de ghips, Ruthie învață mai întâi să se cunoască și să facă față neputinței. Din fericire, ajutată de familie și de prietenii care se perindă prin camera ei, aducându-i daruri frumoase și povești de viață, Ruth se simte mai puțin singură, mai puțin abandonată și găsește forța de a-și vindeca trupul și sufletul, redevenind astfel Domnișoara Șotron, Regina din Queens.

Tonul cartii este liric si bogat in nuante, amanuntele culturale (etnice, religioase si sociale) se intrepatrund, iar povestea in sine este foarte captivanta.

Cartea – Inima cu cheita

Viata lui Lily este in mare pericol. Tatal ei a disparut far urma, iar din intuneric o pandesc niste oameni cu ochi de argint. Ce ar vrea de la ea?

Lily si prietenii ei—Robert, fiul unui ceasornicar, și Malkin, vulpea mecanică a familiei sale—sunt aruncati într-o lume sumbra si amenintatoare. Foarte curand, Lily își dă seama că tocmai persoanele care îi sunt dragi i-ar putea sfâșia inima…Crima, haosul și misterele abundă în această captivantă aventură din epoca victoriană.

Voi ce carti achizitionati de la Corint Junior?

Be the first to comment on "Carti de la Corint"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord