Curatarea sistemelor solare fotovoltaice in 5 pasi

Se spune despre panourile fotovoltaice ca nu necesita multa atentie, mentenanta si nici curatarea foarte deasa. Ceea ce este foarte adevarat!

Trebuie insa din cand in cand, cel putin de doua ori pe an sa iti faci timp pentru a curata aceste sisteme solare fotovoltaice, pentru ca ele sa functioneze in continuare la capacitatea lor maxima.

Oricat de complicat ar suna, curatarea sistemelor solare fotovoltaice nu este deloc complicata, si nu necesita echipamente speciale. Desi in cazul in care doresti, exista pe piata diferite seturi de curatare care sunt special create pentru a curata intr-un mod cat mai eficient si cat mai rapid suprafata sistemelor de panouri fotovoltaice.

Sa vedem impreuna care sunt cei 5 pasi simpli prin care ai posibilitatea sa pastrezi suprafata panourilor curata si sa te asiguri ca acestea functioneaza la capacitatea lor maxima.

1. Manualul cu instructiuni in ceea ce priveste curatarea sistemelor de panouri fotovoltaice specifica in general cat de des trebuie curatate panourile. Totusi, este indicat sa verifici din cand in cand starea panourilor tale fotovoltaice si sa le cureti in cazul in care este nevoie.

2. Panourile se incalzesc destul de tare datorita expunerii indelungate la soare, asa ca trebuie sa alegi cu grija ziua sau momentul din zi in care le cureti. Inainte de a curata suprafata acestora, asigura-te ca s-au racit suficient. Perioadele recomandate pentru curatarea panourilor sunt dimineata si seara, cand suprafata lor este mai rece, sau in zilele racoroase.

3. In cazul in care panourile nu sunt foarte murdare, un furtun de gradina ar trebui sa fie suficient pentru a indeparta singur tot praful. In cazul in care s-a acumulat un strat mai gros de murdarie, este indicat sa folosesti kit-urile speciale pentru a o indeparta cat mai repede si mai eficient. 

4. Tot ce ai nevoie pentru a indeparta mizeria de pe suprafata panourilor solare e apa calda si sapun. Umple o galeata sau o sticla cu apa, adauga sapun ori detergent si inlatura rezidurile cu ajutorul unei carpe moi sau a unui burete. Curata cu miscari blande, ca sa eviti aparitia zgarieturilor. In cazul in care iti doresti o curatare profesionala apeleaza cu incredere la kit-urile speciale si beneficiaza de puterea acestora de curatare.

5. Curata doar partea superioara a panourilor solare. Nu este necesar si nici indicat sa cureti si cablurile aflate dedesubt.

Acestia sunt pasii pe care este indicat sa ii faci cel putin de doua ori pe an pentru a curata eficient aceste sisteme solare fotovoltaice. In acest fel vei reusi sa le intreti corespunzator si sa le oferi conditiile optime pentru a functiona la capacitatea lor maxima o perioda cat mai indelungata.

1 Comment on "Curatarea sistemelor solare fotovoltaice in 5 pasi"

  1. Multumesc pentru informatie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord