Inca putin si vine bebe!

Majoritatea persoanelor ma intreaba ”mai ai”, ”cand vine bebe”si multe alte intrebari. Sunt o persoana calma si optimista si astept sa treaca timpul usor, usor sa ajungem cat mai aproape de termen. Nu mai avem mult, insa ascultand sfaturile medicului speram sa fie totul bine.

E o sarcina diferita, asa cum am mai spus la Claudiu nu prea am avut asa probleme, nici acum nu pot spune ca au fost probleme asa grave. Spre exemplu sa stau in spital internata, sau sa fac cine stie ce injectii insa marea mea problema a fost durerea de mijloc care si acum imi da mari batai de cap si uneori dureri de burta. Am luat medicamente sa imi ajunga…de No Spa numai spun, cred ca nu voi mai lua deloc dupa aceasta perioada :):)

Inca putin si vine bebe!

Mai sunt doar cateva saptamani/zile si familia noastra se va mari cu un membru. Abia astept sa o iau de la capat cu bebeluseala, stiu ca va fi o perioada mai ”grea”la inceput pana cand ne acomodam, insa e ceva frumos de care ne vom aduce aminte cu drag.

Am inceput pregatirile din timp, am mai cumparat cate ceva precum suzete, biberoane, body, servetele si diferite creme care imi vor fi de ajutor la baita. La spital nu imi voi lua mare lucru, caci am inteles ca nu avem voie…doar strictul necesar atat pentru mine, cat si pentru bebe. Camera e pregatita, carucior, scaun masuta, scaun auto avem…:) , mai sunt cateva lucruri care mi-ar trebui dar avem timp sa le cumparam.

Odata, ce am aflat ca vom avea inca un bebelus am mers la controale, am facut analize, i-au diferite medicamente insa am auzit de la alte mamici ca vor sa opteze de prelevarea celulelor stem. M-am documentat si eu un pic si uite asa am aflat de cei de la Cord Blood Center – prima banca de celule stem din Romania.

Cord Blood Center

Serviciile Cord Blood Center permit recoltarea la nastere a tuturor produselor biologice disponibile: sange de cordon ombilical, tesut de cordon ombilical, recoltarea placentei si intreg tesutul placentar (toata placenta), in urma procesarii obtinându-se până la 25 de unități stocate în conditii de criogenie ca sursa de diferite tipuri de celule stem:

  • Celule stem hematopoietice din sangele ombilical,
  • Celule stem mezenchimale din țesutul de cordon ombilical și țesutul placentar,
  • Celule stem hematopoietice din sângele din placentă, respectiv țesutul placentar,
  • Celule stem endoteliale din placentă.

Recoltarea celulelor are loc dupa ce medicul care asista nasterea decide ca atat mama, cat și bebelusul sunt in siguranta, fara vreun risc, durere sau disconfort, utilizand trusa sterila de recoltare furnizata de catre Cord Blood Center.

Cu ajutorul celulelor stem se trateaza boli rare si in cele mai multe cazuri nu este indicat autotransplantul, ci transplant de la un donator compatibil. Am citit foarte mult despre acest subiect, am intrebat diferiti medici, am rascolit internetul, dar nu am gasit raspunsul. Am decis sa nu recoltam celule stem la nastere, dar avand in vedere ca nu am primit nicaieri informatiile pe care le ceream am decis sa nu aruncam cu banii pe fereastra.

Voi ati optat pentru recoltarea de celule stem din sangele de cordon ombilical?

Acest articol a fost scris pentru proba 2, din cadrul competitiei SuperBlog 2020.

1 Comment on "Inca putin si vine bebe!"

  1. Valeria Chertes | 4 octombrie 2020 at 14:48 | Răspunde

    Îți doresc o naștere ușoară.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord