Colgate, Paradontax sau Lacalut?

Igiena orala are un rol foarte important pentru sanatatea organismului nostru, de aceea ingrijirea danturii trebuie sa fie o prioritate in viata de zi cu zi. Asadar, igiena orala corecta se face prin periajul dentar, dar si utilizarea mijloacelor adjuvante de igienizare, si anume: ata dentara, apa de gura si dusul bucal.

Pentru o dantura sanatoasa, medicul stomatolog ne recomanda periajul dentar de cel putin doua ori pe zi. Periuta de dinti trebuie sa fie cu peri moi si cu capatul mic, pentru a putea ajunge in zonele mai greu accesibile. Aceasta se schimba o data la 3 luni sau ori de cate ori ne confruntam cu o raceala, deoarece periuta de dinti poate acumula bacterii si ulterior se poate produce o reinfectare.

Colgate, Paradontax sau Lacalut?

Paradontax – o pasta de dinti impotriva sangerari gingiilor. Aceasta intareste smaltul dentar, reduce sangerarea gingiilor, previne formarea cariilor dentare.

Lacalut – aceasta pasta de dinti lupta impotriva paradontozei.

Colgate – aceasta gama contine mai multe produse pentru igiena orala. Apa de gura, periuta de dinti sau pasta de dinti in diferite sortimente.

Reguli de baza pentru igiena dentara corecta

  • Dupa aparitia dintilor, educati-va copilul sa se spele corect pe dinti si mergeti periodic cu el la un control stomatologic! 
  • Spala-te pe dinti de cel putin 2 ori pe zi. 
  • Periuta se inlocuieste o data la 3 luni. 
  • Cel mai important, nu uita sa te speli pe dinti inainte de culcare. 
  • Se periaza toate suprafetele dintilor dar si limba. 
  • Pasta de dinti sa contina fluor si factori de albire, astfel dintii tai vor fi mai sanatosi si mai albi. Fluorul protejeaza smaltul si previne formarea tartrului. 
  • Apa de gura indeparteaza resturile alimentare, are efect antibacterian si iti improspateaza respiratia. 
Voi ce pasta de dinti folositi si sunteti multumiti? Aveti probleme cu dantura? Ata dentara cu vi se pare?

Be the first to comment on "Colgate, Paradontax sau Lacalut?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord