Despre viata lui Moise sf. Grigorie de Nyssa – Meteor Press

Despre viata lui Moise sau desavarsirea prin virtute a celui intru sfinti parintelui nostru Grigorie, Episcopul Nyssei.

Dar socotesc ca nu mai trebuie sa lungim cuvantul, care a infatisat toata viata lui Moise ca pe o pilda de virtute cititorilor. Caci celui ce tinde spre o viata mai inalta, cele spuse ii vor fi nu putina merinde in drumul spre adevarata intelepciune. Iar cel molesit intru nevointele virtutii, chiar daca s-ar scrie cu mult mai multe decat cele spuse, nu va afla niciun folos din osteneala. Totusi, pentru a nu se da uitarii ceea ce am aratat in Cuvantul inainte, unde stabilisem ca viata desavarsita este aceea in care niciun hotar nu opreste inaintarea, ci, cresterea spre mai bine a vietii savarsindu-se pururea, e un drum al sufletului spre desavarsire, bine ar fi ca, ducand cuvantul nostru pana la sfarsitul vietii lui Moise, sa intarim definitia data de noi desavarsirii.

Fiindca cel ce s-a inaltat prin atatea urcusuri de-a lungul intregii vieti nu a incetat de a se ridica iarasi mai presus de sine, pentru ca, precum socotesc, prin toate sa i se arate viata mai presus de nori si ca un meteor ce inainteaza in eterul inaltimii gandite cu mintea (inteligibile), asemenea unui vultur.

Citat

” Se spune, asadar, ca Moise s-a nascut intr-un timp cand legea tiranului impiedica aducerea la viata a celor de parte barbateasca, dar ca printr-un ajutotr de Sus a fost…”

” Iar haina lunga, ce cade larg pana jos la calcaie, ar fi o piedica pentru cel ce vrea sa alerge cu sarguinta pe calea aceasta. Haina, dupa noi, inseamna…”

Aceasta carte este de pe Meteor Press, are 208 pagini, se citeste usor si se incadreaza in categoria de religie. In acest magazin online, de carti sunt o multime de carti de acest fel. Chiar va indemn sa aruncati si voi o privire.

Be the first to comment on "Despre viata lui Moise sf. Grigorie de Nyssa – Meteor Press"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord