Gradina Zoo Galati vs Braila

Atunci cand vrem sa iesim la o plimbare, sa vedem diferite animale si pasari mergem la gradina zoologica. Pentru ca pandemia ne-a impedicat, noi nu prea am mai iesit asa din casa insa de ceva timp ne gasim diferite activitati in weekend si chiar ne prinde bine.

Acum ca restriciile s-au mai ridicat chiar ne bucuram din plin de acest lucru si ma bucur ca putem iesi cu totii de la mic la mare, in aer liber. Probabil, ca ati citit articolul meu cu vizita la gradina zoo din Braila, daca nu gasiti aici. Insa de aceasta data vreau sa fac o comparatie, intre gradina zoologica din Braila si cea din Galati.

Gradina zoo Galati vs Braila

Cei care ma cunoasteti stiti ca locuiesc in judetul Braila, deci la gradina zoo din Braila ajungem mai tot timpul. Dar de cand am scris articolul si pana in acest moment mi se pare multe schimbari.

Am mers in urma cu cateva zile si chiar mi s-au parut mult mai putine pasari si animale, nu stiu care este cauza dar e pacat caci e o gradina mare si ar trebui sa fie plina cu fel si fel de animalute. Erau doar cativa copii, ce se jucau la locul de joaca si asa ne-am petrecut si noi cateva ore.

Zoo Galati

Pe cand gradina zoo din Galati, e mult mai mare, ingrijita si bine organizata. Odata ajunsi aici, ai mai multe locuri de vizitat si de vazut. Grădina Zoologică Galaţi este situată in Pădurea Garboavele, in comuna Tulucești, la 17 km NV de municipiul Galati.

Pe cca. 14 ha, gradina zoologica adaposteste o colecie variata de specii de animale, in special mamifere şi păsări, dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii (Europa, Asia si Africa): lei, tigri siberieni, urşi bruni, lupi, cerbi carpatini şi lopătari, mistreţi, dar şi specii ornamentale de găini, fazani şi păuni.

Exista o pasarela metalica laterală, paralela cu spatiul unde sunt gazduiți ursii, de unde am putut admira si fotografia in voie doua exemplare frumoase de urs.

Programul de vizitare era afișat pe gardul gradinii zoologice: miercuri – duminică, între orele 10.00 – 17.00. Așadar, luni și marți este închis.

În ceea ce privește tarifele, un adult plătește 6 lei, un copil peste 5 ani – 1,5 lei, iar cei mai mici dintre noi beneficiază de gratuitate (lucru aplicabil și pentru persoanele cu dizabilități).

Voi mai completa faptul ca Zoo Garboavele nu este singurul obiectiv din această loc! La vreo cateva sute de metri de gradina este Muzeul Satului, cât și Muzeul Zonei Pescarești din județul Galați.

Din păcate, atunci când am vizitat Zoo, niciunul dintre cele două muzee nu era deschis si nici nu erau afisate informații cu privire la vreun viitor program al acestora. Insa acest lucru nu ne face să dezarmăm, din contră, avem mai multe motive să revenim acolo!

Plimbare placuta.

Be the first to comment on "Gradina Zoo Galati vs Braila"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord