Cat de important este sa mergem la un consult ginecologic

Majoritatea fetelor nu merg la o consultatie ginecologica deoarece se pot simti rusinate, stanjenite cu propriul sau corp. In plus, daca nu ai mai fost vreodata la ginecolog, este normal sa fii nelinistita cand nu stii la ce sa te astepti. Dar medicul ginecolog ar trebui sa fie bland si sa iti raspunda la toate intrebarile pe care le ai.

Din pacate, alegem sa mergem la ginecolog doar atunci cand avem dureri insuportabile, sangerari, secretii anormale. Conform ultimelor teste, Romania este pe primul loc in clasamentele europene privind cancerele de col uterin, mamar sau ovarian.

Cat de important este sa mergem la un consult ginecologic

In primul rand nu ar trebui sa tratam noi o afectiune care poate fi grava, care poate necesita interventie chirurgicala uneori cu repercursiuni asupra vietii sexuale normale sau a fertilitatii.  Asadar, cel mai indicat este sa mergem la medic.

Cele mai intalnite simptome care sa va ingrijoreze sunt:

1. Cel mai intalnit simptom, care ne poate ingrijora este durerea pelvina.

  • Durerea acuta si puternica poate fi din mai multe cauze, precum o sarcina ectopica rupta, boala inflamatorie pelvina, avortul spontan care necesita spitalizare si automat interventie chirurgicala.

2. Secretia vaginala normala nu miroase urat. Infectiile vaginale sunt frecvente, iar pe lista factorilor care pot altera echilibrul pH-ului vaginal se afla: produsele de igiena feminina, sapunurile parfumate, sarcina, antibiotice, diabetul zaharat sau prezenta unei alte infecti.

3. Sangerarea anormala sunt cauzate frecvent din cauza unui dezechilibru hormonal.  Asadar pot aparea diferite simptome, iar fiecare corp reactioaneaza in felul sau.

Nu uita programeaza-te la timp la un consult ginecologic.

In cadrul clinici Medicale Romergemed veti gasi servicii medicale precum consultații și investigații clinice, analize de laborator, medicina muncii, dar si medicina de familie. Aceasta clinica efectueaza peste 800 de tipuri de analize si are doctori din toate specializările.

Eu as vrea sa…

Eu as vrea sa merg sa imi fac o endoscopie, este cea mai buna varianta pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul. Poate depista leziuni ale tubului digestiv superior, uneori cu mult timp inainte ca pacientul sa resimta anumite simptome si sa fie constient de boala.

Cu ajutorul endoscopiei pot fi diagnosticate atat cancerul gastric, cat si cel esofagian, dar cel mai important lucru este faptul ca aceasta metoda poate depista cancerul in faza preclinica.

Voi mergeti regulat la un consult ginecologic?

1 Comment on "Cat de important este sa mergem la un consult ginecologic"

  1. Este bine de stiut, multumesc pentru recomandari!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord