Suplimente alimentare de care ai nevoie zilnic

Starea de bine a organismului este data de aportul zilnic de vitamine, minerale și nutrienți, în doza recomandată. Din păcate, este imposibil ca prin alimentație să îi asiguri organismului tot ce are nevoie, așa că, de cele mai multe ori, carențele se rezolvă cu ajutorul unor suplimente alimentare naturale. Specialiștii consideră că există 7 suplimente alimentare de care nu ne putem lipsi, și despre ele îți vom vorbi și noi, în rândurile următoare.

Alege cu atenție

Piața suplimentelor alimentare este una destul de bogată, așa că poate fi destul de dificil să alegi. Nu este suficient doar să cauți oferte la suplimente alimentare, ci să știi și care ți se potrivesc cel mai bine. De regulă se recomandă administrarea lor doar la indicația medicului pentru că, deși sunt unele naturale, pot avea și unele efecte nedorite.

Suplimente benefice pentru organism

Specialiștii sunt de părere că există anumite suplimente alimentare total lipsite de reacții adverse, și care atunci când sunt administrate zilnic, reprezintă aliatul tău de nădejde pentru o stare bună de sănătate. Cele mai bune oferte de Black Friday sunt un bun prilej pentru tine pentru a cumpăra suplimente alimentare naturale de calitate, la cele mai bune prețuri.

Magneziu

Deși sunt multe alimentele bogate în acest mineral esențial, nu puțini sunt cei care suferă din cauza deficitului de magneziu. Un supliment care îl conține și care este administrat zilnic poate contribui la oase și mușchi puternici, reglarea tranzitului intestinal și a glicemiei, precum și a sistemului nervos.

Vitamina C

Toată lumea a auzit de vitamina C și beneficiile ei enorme pentru sănătate. Cel mai cunoscut efect al său se referă la întărirea sistemului imunitar, dar vitamina C are un rol mai important decât ai crede în ceea ce privește sănătatea pielii, a sistemului articular, previne depresia și afecțiunile oculare.

Spirulină

Deși sunt mulți cei care folosesc capsulele cu spirulină pentru a slăbi mai ușor, aceasta are și alte efecte pozitive: un plus de energie, un păr mult mair ezistent, te scapă de insomnii sau valorile ridicate ale colesterolului, iar vederea este mult îmbunătățită.

Apă de mare

Reglarea funcțiilor renale și intestinale este principalul beneficiu al acestui supliment care nu, nu crește valorile tensiunii arteriale. O poți folosi inclusiv pentru a înlocui sarea pe care o pui în mâncare.

Drojdie de bere

Un adevărat miracol pentru organism. Așa a fost caracterizată drojdia de bere, ale cărei efecte pozitive sunt numeroase: previne depresia și stările anxioase, are grijă de sănătatea pielii, unghiilor și a părului, iar unele persoane o folosesc și pentru a mai câștiga câteva kilograme în plus.

Curcuma

În ultima vreme, curcuma este foarte folosită drept supliment alimentar esențial pentru o stare de bine, iar acest lucru a fost demonstrat și de numeroase studii medicale. Suplimentele care conțin curcuma sunt perfecte pentru a preveni și reduce inflamațiile, dar și a îmbunătăți funcțiile hepatice.

Probiotice

Consumul de probiotice nu este indicat doar persoanelor care urmează un tratament cu antibiotice sau vor să își rezolve problemele legate de reglarea tranzitului intestinal. De fapt, acestea sunt necesare zilnic deoarece contribuie la ameliorarea manifestărilor neplăcute ale afecțiunilor degenerative sau cronice.

Intestinele ajută la absorbția nutrienților și la întărirea sistemului imunitar, fiind esențiale pentru menținerea sănătății întregului organism.

Probioticele oferă rezultate excelente în scurt timp, atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și al celor care suferă de boli cronice sau degenerative.

Be the first to comment on "Suplimente alimentare de care ai nevoie zilnic"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord